Boeuf Lyonnaise - fransk pyttBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Boeuf Lyonnaise - fransk pytt

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 15 min )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Ryggbiff
    • 0.80 kilo

      Potatis (kokt)
    • 75 gram

      Smör
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    •  

      Vinäger
    •  

      Persilja till garnering
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Senap (fransk osötad)
  • Gör så här:
    1. Förbered: Koka potatis om detta inte finns färdigt (extra tillagningstid 15 min). Koka den inte helt färdig, dvs den skall vara ganska fast. Skala och hacka lök.

      Skär köttet som franska restaurangproffs, dvs i ganska tjocka skivor, som sedan skärs i trekanter. Skär även potatisen i lika stora bitar. Skala, skiva och mosa vitlök.

    2. Potatis: Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på hög värme. Tillsätt lök och vitlök. Stek potatisen knaprigt brun. Ta ur.

    3. Sautera köttet ett par minuter, dvs stek den hastigt på hög värme. Vänd köttet ett par gånger. Köttet skall vara brynt utvändigt och lätt rått invändigt.
      Stänk lite vinäger över.
      Blanda med potatisen. Värm upp.
      Finhacka persilja och strö över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.  LÄS MER
Kockens tips!

Fransk pytt i panna kallas Boeuf Lyonnaise ("som i Lyon") och består av rester av kokt potatis och oxkött. Bitarna i den franska pytten är större än vad vi är vana vid och smaksätts med vitlök och några stänk vinäger.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Fransk potatissallad
0 voting
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

2 h 30 minMedel

Om oss