Blomkålspaté (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blomkålspaté (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 1 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 huvud

      Blomkål
    • 3 styck

      Gelatinblad
    • 1 styck

      Ägg (vita)
    • 1.50 dl

      Vispgrädde
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Rosmarin till garnering
  • Gör så här:
    1. Dela blomkålen i buketter och skär stocken i bitar. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.

    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

    3. Sätt ugnen på 150ºC.

    4. Kör blomkål, äggvita, vispgrädde, salt, peppar och gelatinblad i en matberedare till jämn smet. 

    5. Smöra ugnsfasta portionsringar och ställ dem på en ugnsplåt med hög kant. Fyll ringarna med smet. Fyll plåten med vatten. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.

    6. Ta ut och låt svalna. Ställ in formarna i kylskåp 30 minuter eller mer för att stelna.

    7. Ta ut och lägg upp på tallrikar. Garnera gärna med en kvist rosmarin.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Blomkålspaté

Blomkålspaté

45 minEnkelt

0 voting
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
Om oss