BlomkålspatéBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blomkålspaté

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 30 min )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 huvud

      Blomkål
    • 6 styck

      Gelatinblad
    • 2 styck

      Ägg (vita)
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Rosmarin till garnering
  • Gör så här:
    1. Koka blomkålshuvudena mjuka på medellåg värme i saltat vatten
      (tar ca 10 min).
       
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör sedan blomkål, äggvita, vispgrädde, salt, peppar och gelatinsmeten i en matberedare tills det blir en jämn smet.
       
    3. Värm ugnen till 150 grader. Finfördela blomkålssmeten i 4 smörade portionsformar (ugnsfasta) under tiden som ugnen värms upp. Fyll en stor plåt med vatten och ställ portionsformarna däri och sätt in i ugnen. Grädda i en halvtimme.
       
    4. Låt patéformarna stå en halvtimme i kylen innan servering. Garnera med en kvist rosmarin till varje portion.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Blomkålspaté (tillbehör)
Om oss