Blåbärsröding med sötpotatissalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Blåbärsröding med sötpotatissallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Rödingfilé
    • 1 kruka

      Basilika
    • 4 cm

      Färsk ingefära
    • 1 tsk

      Sambal badjak
    •  

      el. sambal oelek
    • 1 tsk

      Salt
    • 0.50 dl

      Matolja
    • 1 dl

      Blåbär (färska)
    • Sallad:
    • 0.80 kilo

      Sötpotatis
    • 0.50 styck

      Citron
    • 40 gram

      Mangold (röd)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    •  

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C. Skala sötpotatis och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisen och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.

    2. Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefära och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnssäker form.

    3. Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixet på rödingen. Toppa med blåbär.

    4. Ta ut potatisen och låt svalna något. Sätt in rödingen i ugnen i 10-12 minuter. Blanda potatisen med lök och mangold. Pressa över citronsaft och salta lätt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Om oss