Belgiska våfflor med maräng och mashmallowsgrädde

Belgiska våfflor med maräng och mashmallowsgrädde

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal våfflor

    • 40 gram

      Jäst (färsk)
    • 4 dl

      Mineralvatten
    • 8.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Salt
    • 8 styck

      Ägg
    • 220 gram

      Smör (smält)
    • 3 dl

      Grädde
    • 8 styck

      Mashmallows
    • 8 styck

      Maränger
    • 1 dl

      Hasselnötter (hackad)
  • Gör så här:
    1. Dela ägg i vitor och gulor. Värm mineralvatten till ljummet. Lös jäst däri. Blanda ihop äggulor, jästvatten, mjöl och salt.

    2. Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vänd i smeten. Låt stå och jäs till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

    3. Smält smör. Vänd i smeten. Grädda i våffeljärn.

    4. Vispa grädde. Dela mashmallows. Grovkrossa maräng. Vänd ihop. Strö över nötter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Klassiska tårtor och bakelser är ofta gräddiga, krämiga och söta. En sådan tårtbit är en mäktig kaloribomb och passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Våfflor

Våfflor

45 minEnkelt

Om oss