Avokadosalsa (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Avokadosalsa (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (450g)

    • 2 styck

      Avokado
    • 2 styck

      Lime
    • 1 msk

      Olivolja
    • 4 kvist

      Koriander (färsk)
    • 2 styck

      Tomater
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Paprika (röd)
    • 1 msk

      Jalapeno inlagd (skivad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Dela, skala och tärna avokado. Lägg i skål. Pressa över limejuice. Häll på olja.

    2. Hacka koriander. Dela tomaterna och ta bort det lösa innanmätet. Tärna det fasta köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka paprika och jalapeno. En del kärnor får gärna följa med för att ge anrättningen mexikansk hetta. Blanda ingredienserna i en skål.

    3. Blanda ner avokadon försiktigt i den andra skålen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Avokadon bör inte vara för lösa, overmogna för då blir salsan geggig. Skall anrättningen tillredas i förväg blandas avokadon först in straxt före serveringen. Citron på avokado förhindrar att köttet mörknar.

Salsan passar bra att ätas tillsammans med majschips (nachos), eller som tillbehör till kött.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
0 voting
Rättiksslaw (tillbehör)
Om oss