2 h
13 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
6 Antal portioner
3 kilo
Viltben2 msk
Matolja1 styck
Morot100 gram
Rotselleri2 styck
Gul lök1 styck
Purjolök70 cl
Rött vin10 korn
Vitpeppar (hel)2 blad
Lagerblad3 styck
Kryddnejlika6 styck
Enbär3 klyfta
VitlökSmör
KOCK: Sv. Institutet SISv. Institutet SI
Uppdragsgivare:www.sweden.se/templates/cs/CommonPage____12925.aspxwww.sweden.se/templates/cs/CommonPage____12925.aspx
Passar till allehanda kött, i synnerhet till vilt. I stället för viltben kan man använda andra benknotor från lamm, oxe e.d. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare). Fotograf: Pål Allan.