Kyckling med ingefära, koriander och matveteBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling med ingefära, koriander och matvete

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 cm

      Ingefära (färsk)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 styck

      Tomater
    • 3 dl

      Crème fraiche lätt (15%)
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 3 dl

      Matvete
  • Gör så här:
    1. Koka matvete enligt anvisning på paketet.

    2. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna kyckling. Riv ingefära. Kärna ur och tärna paprika. Kärna ur och strimla chili. Tärna tomat. Hacka koriander.

    3. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja utan att bränna. Tillsätt kyckling. Stek till fin färg. Tillsätt paprika och chili. Stek några minuter.

    4. Tillsätt tomat och crème fraiche. Låt småputtra cirka 10 minuter.

    5. Vänd ner koriander före servering. Servera kyckling med matvete.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss