Annes tomatris (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Annes tomatris (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 dl

      Avorioris
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 3 styck

      Tomater
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 0.50 styck

      Squash
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finhacka tomaterna.

       

    2. Hetta upp olivoljan i en stekkastrull. Lägg i ris och tomathack. Fräs cirka 1 minut.

       

    3. Slå på vin, vatten och buljong. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Rör om då och då.

       

    4. Strimla squash. Tillsätt detta i strax innan servering. Salta och peppra.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Riset kan ätas som ensamrätt med sallad till, eller som tillbehör till kött eller fisk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Annes grötkrydda

Annes grötkrydda

8 minEnkelt

2 votings
Annes kladdkaka

Annes kladdkaka

30 minMedel

Om oss