Annes kladdkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Annes kladdkaka

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar (8/tårta)

    • 300 gram

      Smör
    • 4 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Strösocker
    • 6 msk

      Kakaopulver
    • 4 tsk

      Vaniljsocker
    • 2.50 dl

      Vetemjöl
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.
       
    2. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
       
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet.
       
    4. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 25 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Kladdkaka med kokos och jordgubbar

Kladdkaka med kokos och jordgubbar

  • 30 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med nötter

  • 35 min
  • 9 Ingredienser
  • Medel
Passionerad kladdkaka

Passionerad kladdkaka

  • 35 min
  • 7 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Att en kladdkaka är "kladdig" beror på att bakpulver inte används.
En kladdkaka kan varieras på många olika sätt. Testa gärna kladdkaka med hallon, blåbär, passionsfrukt eller annat gott.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka

Kladdkaka

35 minMedel

0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss