Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky

Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Ankbröst (med skinn)
    • 800 gram

      Butternutsquash
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 8 styck

      Jordärtskocka
    • 100 gram

      Brysselkål
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Balsamvinäger
    • 2 tsk

      Råsocker
    • 4 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och kärna ur pumpa. Skär i bitar. Lägg på en plåt. Sätt in i ugnen och rosta i cirka 15 minuter. Tag ut. Mixa slätt med smör. Smaka av med salt och peppar.

    2. Skala och hacka lök. Fräs i lite smör. Slå på socker. Låt det smälta. Häll i vinäger. Koka ihop lite. Slå på kalvbuljong. Reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.

    3. Sänk temperaturen i ugnen till 100°C.

    4. Skala jordärtskockorna. Skär eventuellt ner i lika stora bitar. Smält smör i en panna. Råstek kockorna tills de är klara.

    5. Skär ett rutmönster i skinnet på anka. Lägg i en stekpanna. Stek det knaprigt. Lägg upp på plåt. Stick i en digital termometer. Sätt in i ugnen. Kör tilll 57°C innertemperatur.

    6. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ur stocken på kål. Doppa den i kokande vatten. Tag upp och lägg i iskallt vatten. Plocka bladen. Fortsätt så.

    7. Lägg upp pumpapurén på tallrikar. Skär ankan i tunna skivor. Avsluta med jordärtskockor, brysselkål och sist skyn.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Om oss