Alaska pollock med persilja, citron, vita bönor och fetaost

Alaska pollock med persilja, citron, vita bönor och fetaost

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Torsk (alaska pollock)
    • 10 gram

      Persilja
    • 10 gram

      Citronskal (rivet)
    • 50 gram

      Rapsolja (neutral)
    • 500 gram

      Vita stora bönor (burk)
    • 200 gram

      Paprika
    • 2 gram

      Oregano (färsk)
    • 50 gram

      Smör
    • 200 gram

      Fetaost
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Råris
    •  

      el. matvete
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120°C.
    2. Koka ris enligt anvisning på paketet.
    3. Tärna paprika och feta. Hacka oregano och vitlök. Skölj bönor. Smält smör.
    4. Mixa persilja, citronskal och olja. Salta fisken och pensla med persiljeblandningen i ett jämt lager.
    5. Blanda bönorna med vitlök, paprika, oregano och smör. Salta och peppra. Lägg bönorna i botten av en ugnsfast form och lägg fisken ovanpå samt toppa med fetaosttärningar.
    6. Baka allt i ugnen i cirka 15 minuter. Servera med råris.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron används ofta till fiskrätter vilket ger syrlig smak. Ett annat sätt att skapa syrlighet är genom inläggning eller kokning av fisk i ättika. Ett sådant exempel är inkokt lax som marinerats i ättikslag. Syrligheten förstärks om inlagd ättiksgurka serveras till rätten. Generellt är dock syrlighe  LÄS MER
Kommentar
Om oss