Allt i ett höstgryta

Allt i ett höstgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kycklinglårfilé
    • 4 styck

      Potatis
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 krm

      Spiskummin (mald)
    • 5 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Fond (konc)
    • 400 gram

      Vita stora bönor (burk)
    • 0.50 kruka

      Timjan
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär filéer i mindre bitar. Skala potatis och tärna grovt. Skala och skiva löken. Kärna ur paprika och pepparfrukt. Skär paprikan i mindre bitar och hacka pepparfrukten.
    2. Bryn kycklingbitarna och potatisen efter hand. Krydda och lägg över i gryta. Fräs löken mjuk. Tillsätt paprikor och röd pepparfrukt. Låt fräsa samman i ett par minuter. Lägg över i grytan.
    3. Häll över vatten och fond. Tillsätt halva mängden hackad timjan. Låt puttra samman tills kycklingen är klar och potatisen mjuk.
    4. Tillsätt väl sköljda vita bönor. Låt allt bli varmt. Garnera med resterande timjan. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Får i kål / lamm i kål

Får i kål / lamm i kål

1 h 15 minEnkelt

Om oss