Piroger à la JanssonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Piroger à la Jansson

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 12 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 3 styck

      Potatis
    • 1 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Tina smördeg om fryst. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skala och strimla lök. Skär ansjovis i bitar. Skala och grovriv potatis.

    3. Fräs lök i smör tills mjuk. Tillsätt potatis. Fräs några minuter till. Tillsätt ansjovis och lite spad. Ställ åt sidan.

    4. Kavla ut smördegsplattor till kvadrater. Lägg en klick fyllning i mitten. Vik över ett hörn till trekanter. Tryck ihop kanterna.

    5. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Ett tips är att göra hälften så stora piroger till plockmat.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss