Torskrygg med skaldjursmosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Torskrygg med skaldjursmos

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Torskrygg
    • 8 styck

      Potatis (mjölig sort)
    • 800 gram

      Räkor (oskalade)
    • 400 gram

      Jordärtskocka
    • 3 dl

      Mjölk
    • 100 gram

      Smör
    • 4 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 40 gram

      Blandsallat
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.

    2. Skala potatis och jordärtskocka. Skär i mindre bitar. Koka med vatten och salt cirka 20 minuter.

    3. Salta och peppra torsken. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i torsken och stek cirka 1 minut på varje sida. Lägg torsken i ugnsfast fat och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.

    4. Skala räkorna. Slå av vattnet på potatis och jordärtskockor. Häll i mjölk, smör, salt och peppar. Vispa kraftigt till en slät mos. Lägg räkorna i moset.

    5. Servera räkmos, torsk och sallat på tallrik.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss