ChilikrabbaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chilikrabba

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Krabbkött (rensad)
    • Sås:
    • 4 styck

      Chilifrukt
    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 8 klyfta

      Vitlök
    • 2 dl

      Ketchup
    • 2 dl

      Chilisås
    • 0.50 dl

      Jordnötsolja
    • 3 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      Matlagningsmjöl?
  • Gör så här:
    1. Skala vitlök och ingefära. Ansa chilifrukten, ta bort skaft och det vita innanmätet.

    2. Mixa chili, ingefära och hälften av vitlöken i mat­beredare el. med stavmixer (alt mosa).

    3. Finhacka resten av vitlöken.
      Fräs den mjuk i lite olja i en panna på medelvärme några minuter.

    4. Häll på buljong (vatten+konc. fond).
      Tillsätt mixblandningen och båda sorterna ketchup. För tjockare sås strö över lite matlagnings­mjöl, för tunnare späd med vatten. Låt småkoka ett par-tre minuter. 

    5. Lägg upp krabban och häll sås över.
      Garnera gärna med något kryddgrönt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Bondbröd

Bondbröd

  • 2 h
  • 8 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryd  LÄS MER
Kockens tips!

Välj krabba efter egen smak och plånbok.
På bilden serveras kungskrabba (lyxigt och dyrt), men det går även bra att använda vanlig färskkokt krabbtaska, eller krabba på burk.

Kommentar
Om oss