25 min
9 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
700 gram
Lever (kalv el. gris)280 gram
Bacon (el. sidfläsk)0.50 dl
Vetemjöl100 gram
Smör till stekningSalt
0.80 kilo
Potatis4 dl
GräddeLingonsylt (rårörda)
el. kapris (inlagda)
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Passar till
Anglaise, dvs på engelskt vis innebär kalvlever med bacon och kapris. Suédoise är klassiskt grislever med fläsk och lingonsylt.
Stekanvisning: Det är viktigt att man först bryner levern i het olja eller smör så att det snabbt bildas stekskorpa för att stänga inne köttsafterna. Samtidigt får den inte stekas för hårt för då blir konsistensen seg och gummiartad. Köttet skall inte vara genomstekt utan ha en rosa kärna. Låt inte leverskivorna trängas i pannan, använd hellre två pannor.