ZapataburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Zapataburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Nötfärs
    • 4 styck

      Portionsbröd
    • 4 blad

      Sallatsblad
    • 2 styck

      Tomater
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Guacamole:
    • 2 st stor

      Avokado
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 2 tsk

      Limejuice
    • 3 stänk

      Tabascosås
  • Gör så här:
    1. Guacamole: Skala och mosa avokado i en bunke. Finhacka jalapeno och lök. Pressa ner vitlöksklyftor och limejuice. Blanda eller mixa ner olja och stänk i tabasco.

    2. Forma färsen till burgare och stek dem i matfett på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.

    3. Lägg ett sallatsblad på brödet. Lägg burgaren ovanpå. Garnera med några skivade tomatbitar. Toppa med guacamole.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Emiliano Zapata (1879-1919) var en mexikansk bondeledare, som ledde en armé av bönder och lantarbetare i centrala Mexico under revolutionen 1910-20. Rättens namn knappast pga att Zapata åt dessa burgare, utan snarare pga rättens mexikanska touch.

Kommentar
Om oss