YakinikuBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Yakiniku

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Entrecôte-tunna skivor
    • Marinad:
    • 4 msk

      Soja
    • 1 msk

      Sesamolja
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Äpple
    • 1 msk

      Sesamfrö
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Jasminris
  • Gör så här:
    1. Förbered: Köttet skall vara i tunna skivor. Är det för tjockt, så banka ut det med knuten näve. Skala och riv äpple.
      Skala och finhacka vitlök.

    2. Marinad: Blanda ingredienserna och lägg köttet i marinaden. Låt ligga i 30 minuter.

    3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    4. Stek köttet snabbt 1-2 min i het (wok-­)panna och häll över kvarvarande marinad.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Yakiniku är ursprungligen en koreansk maträtt, men förekommer i olika asiatiska varianter.

Kommentar
Om oss