Wokad kyckling med cashewnötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Wokad kyckling med cashewnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 450 gram

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 75 gram

      Cashewnötter (osaltade)
    • 2 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 6 styck

      Salladslök
    • 4 klyfta

      Vitlök
    •  

      Jordnötsolja
    • 2 msk

      Sherry (torr)
    • 3 msk

      Hoisinsås
    • 2 tsk

      Sesamolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt förpackning.

    2. Ta bort stjälk och vitt innan-döme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strima kyckling.

    3. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.

    4. Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt fräsa i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek i ca 2 min. Rör om.

    5. Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytter­ligare ett par minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda.
      Tillsätt sesamolja och salladslök.
      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wokad kyckling med nudlar
Om oss