Wokad ingefärsbiff med basilikaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Wokad ingefärsbiff med basilika

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 35 min )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Biff (ryggbiff)
    • 2 msk

      Asiatisk fisksås
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 6 msk

      Jordnötsolja
    • 20 blad

      Basilika
    • 20 gram

      Ingefära (färskriven)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    •  

      t.ex. jasminris
  • Gör så här:
    1. Marinera: Skär köttet i strimlor och lägg i en skål. Tillsätt fisksås och socker och låt köttet marinera i minst 30 minuter.

    2. Koka ris enligt förpackning, cirka 30 minuter.

    3. Skala och riv ingefära, skiva chilifrukt, skala och finhacka vitlök och schalottenlök.

    4. Hetta upp (wok-)panna med olja på högsta värme. När fettet är riktigt hett, fritera basilikabladen i cirka 1 minut, tills de blivit krispiga men inte brända. Ta ur bladen och låt rinna av på hushållspapper.

    5. Häll bort lite del av fettet ur woken. Tillsätt kött, ingefära, chili, vitlök och schalottenlök och woka i 3-5 minuter under omröring. 

    6. Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chévredip med basilika
Om oss