VitlöksburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vitlöksburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal burgare

    • 800 gram

      Nötfärs
    • 4 styck

      Vitlök (hel)
    • 4 styck

      Hamburgerbröd
    • 1 styck

      Gurka
    • 4 msk

      Majonnäs (lätt-)
    • 8 stänk

      Tabascosås
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Timjan (färsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Dela vitlökarna i klyftor. Skala dem och koka i cirka 5 minuter. Låt torka på hushållspapper.

    2. Bryn klyftorna i en panna med lite olja på medelhög värme, tills de fått lite färg.

    3. Forma färsen till burgare. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme. Stek burgarna i ca 5 minuter på var sida.
      Salta och peppra.

    4. Skiva gurka och lägg på undre brödhalvan. Lägg på hamburgare och stänk över några droppar tabasco. Bred på majonnäs och lägg på vitlöken. Garnera med timjan eller annat grönt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

När man först kokar vitlök och sedan steker den får vitlöken en mild smak.

Kommentar
Om oss