VinbladsdolmarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vinbladsdolmar

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Lammfärs
    • 1 dl

      Långkornigt ris
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 2 tsk

      Mynta (färskhackad)
    • 1 styck

      Citron
    • 50 gram

      Pinjenötter
    • 24 styck

      Vinblad
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Peppar
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Yoghurt (naturell)
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök.
      Hacka persilja, mynta och pinjenötter. 
      Blanda ingredienserna med ris, lammfärs, juice från citron, salt och peppar.

    2. Rensa (färska eller inlagda) vinblad och torka av dem så att de är torra. Lägg den glatta sidan nedåt och placera en matsked köttfärsblandning i varje blad och rulla ihop.

    3. Hetta upp matfett i en stor stekpanna och stek vinbladsdolmarna på låg värme i ca 45 min. Lägg en tung stor tallrik ovanpå dolmarna i stekpannan, vilket förhindrar dolmarna från att öppna sig.

    4. Servera gärna vinbladsdolmar med lite naturell yoghurt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vinbladsdolmar kan köpas på burk i stora mataffärer.

Kommentar
Om oss