Vepro, knedlo & zelo

Vepro, knedlo & zelo

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 msk

      Matolja
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Vitlökspulver
    • 1 msk

      Senapspulver (Colman´s)
    • 2 msk

      Kummin (hel)
    • 1 tsk

      Svartpeppar (grovmald)
    • 1 kilo

      Skinkstek
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Öl (3.5%)
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 10 dl

      Vetemjöl
    • 2 skiva

      Vitt bröd (smulat)
    • 1 styck

      Ägg
    • 500 gram

      Surkål (burk)
    • 140 gram

      Bacon
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Blanda 1 msk olja, salt, vitlökspulver, senapspulver, kummin och svartpeppar. Gnid in fläsksteken med kryddblandningen. Skala och hacka löken och lägg i en ugnsfast form, slå på öl och lägg på köttet. Stek mitt i ugnen i 175°C tills innertemperaturen når 67°C, använd en termometer.

    Klimp
    1. Smula jästen i en bunke, slå på fingervarmt vatten och lös upp jästen, tillsätt socker och låt stå någon minut. Blanda mjöl, salt, bröd skuret i små tärningar och vänd ner i jästblandningen. Tillsätt ett ägg och arbeta till en smidig deg. Täck över och låt jäsa 30 minuter. Rulla ut degen till två rullar, sjud rullarna 20 minuter i en stor gryta med saltat vatten.
    Surkål
    1. Stek bacon i en panna, lyft upp och stek hackad lök. Tillsätt surkålen och krydda med kummin. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Fläsk, klimp och surkål klassisk tjeckisk maträtt. Komplettera eventuellt med att göra en sås på stekskyn och lite redning.
Kommentar
Om oss