Varma kikärter med soltorkade tomaterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Varma kikärter med soltorkade tomater

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Kikärter (burk)
    • 30 gram

      Soltorkade tomater
    • 3 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Gurka
    • 1 msk

      Kapris
    • 1 dl

      Gräddfil
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 dl

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 msk

      Balsamvinäger
    • 1 tsk

      Rosmarin (färsk, hackad)
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Skär löken i skivor, separera ringarna.
      Skär de soltorkade-, de färska tomaterna och gurkan i mindre bitar.
      Finhacka rosmarin.

    2. Hetta upp olja i stekpanna och fräs lök samt rosmarin på medelvärme 2-3 min.
      Tillsätt fond, tomat & gurka.
      Låt sjuda tills all vätska är borta.

    3. Häll bort kikärtsspadet och skölj dem rikligt i kallt vatten. Lägg dem i pannan.
      Tillsätt soltorkade tomater, kapris, vinäger.
      Låt det bli varmt.
      Servera med en klick gräddfil.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Focaccia med soltorkade tomater
Om oss