Varm bärkräm (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Varm bärkräm (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 dl

      Färska bär
    • 5 dl

      Vatten
    • 4 msk

      Strösocker
    • 2.50 msk

      Potatismjöl
    • 1.50 dl

      Apelsinjuice
    •  

      el. saft
    • Alternativt:
    •  

      Frysta bär
    •  

      Saft?
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Skölj och rensa bär. Skär större bär i mindre bitar.

    2. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp. Rör om försiktigt.

    3. Späd med lite juice eller saft för att förstärka smaken och för lagom konsistens.

    4. Häll upp krämen i skål eller på tallrikar. Strö över lite socker på krämen, så att ytan inte skinnar sig.

    5. Servera med mjölk till.


      Kräm på djupfrysta bär

      Tina bären och följ receptet i övrigt, men minska eller ta bort sockret, beroende på om de frysta bären innehåller socker.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Välj lösa och saftiga bär, som inte behöver kokas före, t.ex. blåbär eller jordgubbar.

Ett alternativ är att inte koka bären, utan att placera dem på krämen när den är klar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Varm apelsinglögg
0 voting
Varm majsmix

Varm majsmix

15 minEnkelt

Om oss