Tryffeldoftande kuvertbrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tryffeldoftande kuvertbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bröd

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 dl

      Vatten till bröddeg
    • 2 dl

      Grahamsmjöl
    • 8 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Timjan (torkad)
    • 0.50 dl

      Tryffelolja
    • 8 blad

      Lagerblad
    • 8 styck

      Små bakformar
  • Gör så här:
    1. Värm vatten fingervarm, 37ºC.

    2. Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om tills jästen löst sig.

    3. Tillsätt övriga ingredienser utom lagerblad. Bearbeta/knåda degen väl. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

    4. Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Lägg degen i små bakformar. Tryck ner ett lagerblad i varje. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

    5. Sätt ugnen på 200ºC.

    6. Grädda brödet i 15 minuter. Servera brödet dagsfärskt helst nygräddat.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.

Kommentar
Om oss