TranbärssyltBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tranbärssylt

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 30 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (5 dl)

    • 1 liter

      Tranbär (färska)
    • 3 dl

      Strösocker
    • 0.70 dl

      Vatten
    • Tillval:
    • 1 krm

      Natriumbensoat
  • Gör så här:
    1. Rensa bären i vattenbad. Skräpet flyter upp. Häll bort vattnet i ett såll.

    2. Koka socker och vatten i cirka 10 minuter. Tillsätt bär och låt småkoka i cirka 15 minuter. Rör om emellanåt så att bären inte bränner fast i botten.

    3. Tag av från plattan och skumma av. Häll sylten i rena burkar och förslut genast med lock. Förvaras i kylskåp.

      För hållbarare sylt
      Blanda konserveringsmedel med lite het sylt och blanda ner i kastrullen.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar t.ex. som tillbehör till kötträtter, främst vilt. Fungerar även bra till efterätter och frukostfil.

Kommentar
Om oss