20 min
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
5 Portioner
5 filé
Matjessill1 dl
Tomatpuré0.50 dl
Matolja (neutral, ej oliv)2.50 msk
Farinsocker1.50 msk
Ättikssprit1 dl
Purjolök (strimlad)1.50 dl
Dill (finhackad)3 msk
Kapris0.50 styck
Skal från citronKOCK: TinaTina
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.
Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.