Tinas julköttbullar

Tinas julköttbullar

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Blandfärs
    • 3 skiva

      Vitt matbröd
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Ägg
    • 100 gram

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 2 msk

      Senap (skånsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Blanda ägget och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt.

    2. Hacka ansjovisen i små bitar. Finhacka purjolök.

    3. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.

    4. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i cirka 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Gör innan jul och frys in!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tinas bästa mumma
Om oss