Tigeraperitif (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tigeraperitif (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 10 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Tortilla (mini)
    • 8 styck

      Tigerräkor
    • 1 st stor

      Avokado
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Lime
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    •  

      Svartpeppar
    •  

      Ger 1 smörgås/portion
  • Gör så här:
    1. Skala rödlök och skiva den tunt.
      Skär chilin i bitar. Ta bort fröna.
      Lägg lök och chili i en skål och pressa över limesaft. Ställ kallt över natten.

      Nästa dag:
    2. Ta bort chilin från löken.

    3. Mosa avokado och blanda med lite lime, salt och peppar. Skala räkor.

    4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek räkorna några minuter på var sida tills de blivit röda.

    5. Lägg en tortilla i botten. Därpå en klick avokadomos, sedan två räkor och överst den marinerade löken. Vrid några varv med pepparkvarnen över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryd  LÄS MER
Kockens tips!

Tortilla mini kan vara svårt få tag på i handeln. Köp alternativt stora mjuka och stansa ut små runda med hjälp av en ring eller ett glas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss