Thai räktoast (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Thai räktoast (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 350 gram

      Tigerräkor (kokta)
    • 8 skiva

      Vitt matbröd
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 msk

      Ostronsås
    • 2 msk

      Maizena
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Sesamfrö
    •  

      Frityrolja
    •  

      t.ex. jordnötsolja
  • Gör så här:
    1. Skala räkor. Riv ingefära.

    2. Blanda till jämn smet i en matberedare eller med en mixer räkor med ägg, ingefära, ostronsås, maizena och salt.

    3. Sätt fritös på 190° om sådan används.

    4. Skär brödet i trekanter e.d. Lägg en klick smet på varje brödbit och strö sesamfrön över.

    5. Värm upp (wok-)panna på högsta värme rikligt med frityrolja (eller används fritös).

      När olja är het lägg ner bitarna och fritera dem i omgångar några minuter tills de fått fin gyllenbrun färg runt om.

      Serveras varm eller kall.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Varning för farlig het olja. För ovana fritörer rekommenderas en elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Thai räktoast

Thai räktoast

25 minMedel

Om oss