TekakorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tekakor

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    9 Antal tekakor

    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 5 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 9 dl

      Vetemjöl
    • 3 dl

      Rågsikt
  • Gör så här:
    1. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölk. Värm spadet till 37°C (fingervarmt).

    2. Lös upp jästen i en bunke med degspadet och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 minuter).

    3. Dela degen i portionsbitar och kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en ca 1 cm tjocka, tekoppsrunda kakor. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga hål med en gaffel och låt jäsa i ca 30 minuter.

    4. Sätt ugen på 250°C.

    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kommentar
Om oss