Syrlig nürnbergerpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Syrlig nürnbergerpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Potatis
    • Sås:
    • 0.50 dl

      Vinäger
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Senap
    • 2 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillval:
    • 10 styck

      Nürnberger
  • Gör så här:
    1. Skala potatis och koka den i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Låt den svalna. Skiva potatisen.

    2. Blanda vinäger, socker, vatten, senap, timjan, salt och peppar. Blanda med potatisen. Serveras ljummen eller kall.

    3. Stek gärna korv t.ex. nürnberger. Skiva den och blanda med potatisen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

I Tyskland äter man gärna syrlig potatis till kött och korv. Potatisen blandas därför lämpligtvis med en tysk korv t.ex. Nürnberger bratwurst. Det är en korv enligt gammalt 1400-talsrecept från staden Nürnberg i Tyskland.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Syrlig blomkålssallad
0 voting
Syrlig bulgursallad

Syrlig bulgursallad

25 minEnkelt

Om oss