Svampbulgur med chorizo, bönor och tranbärBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 dl

      Bulgur
    • 8 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 380 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 200 gram

      Chorizo
    • 75 gram

      Kantareller (burk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 msk

      Matolja
    • 50 gram

      Tranbär (torrfrysta)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg kantareller i blöt cirka 20 minuter.

    2. Koka upp vatten och fond. Tillsätt bulgur och sjud cirka 10 minuter. Slå av vattnet.

    3. Häll av vattnet från bönorna. Skär chorizo i 1 cm tjocka skivor. Tillsätt bönor, chorizo, kantareller, pressad vitlök, tranbär, salt och peppar i bulgurn.

    4. Fräs allt cirka 5 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Rårörda tranbär

Rårörda tranbär

10 minEnkelt

Om oss