SurströmmingsklämmaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Surströmmingsklämma

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Surströmming
    • 1 kilo

      Mandelpotatis
    • 16 skiva

      Tunnbröd (mjukt)
    • 4 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 1 knippe

      Dill
    • 2 dl

      Gräddfil
    • 2 dl

      Lingonsylt (rårörda)
    • 1 dl

      Vinägrett
    •  

      Smör el. margarin
  • Gör så här:
    1. Tvätta/borsta potatis. Hacka tomater. Skala och finhacka lök. Finhacka dill. Filéa strömmingen och skär ev. i bitar.

    2. Koka potatisen (med skal) i 10-12 minuter. Mandelpotatis kokar lätt sönder.

    3. Duka upp ingredienserna på olika fat. Låt gästerna göra egna tunnbrödsklämmor.

    Surströmming .se:

    "Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägg på brödet. Skär små bitar av den filéade surströmmingen och sprid ut i den mängd som din smak kräver. Toppa med lök. Därefter bygger du de sista delarna helt efter egen idé och egna smaker".

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

JÄMFÖR:

Surströmmingsfest - checklista

Surströmmingsfest - checklista

  • 18 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Surströmming. se:
"Det kommer att rinna smält smör på fingrarna. Inga problem! Det blir den totala njutningen när du slickar av fingrarna".

Kommentar
Om oss