25 min
12 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
600 gram
Surströmming1 kilo
Mandelpotatis16 skiva
Tunnbröd (mjukt)4 styck
Tomater1 styck
Gul lök1 styck
Rödlök1 styck
Purjolök1 knippe
Dill2 dl
Gräddfil2 dl
Lingonsylt (rårörda)1 dl
VinägrettSmör el. margarin
"Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägg på brödet. Skär små bitar av den filéade surströmmingen och sprid ut i den mängd som din smak kräver. Toppa med lök. Därefter bygger du de sista delarna helt efter egen idé och egna smaker".
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
JÄMFÖR:
Surströmming. se:
"Det kommer att rinna smält smör på fingrarna. Inga problem! Det blir den totala njutningen när du slickar av fingrarna".