Sursild - enkel norsk inlagd sillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sursild - enkel norsk inlagd sill

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 24 h )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 600gram)

    • 600 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • Ättikslag:
    • 3 dl

      Vatten till lag
    • 2 dl

      Strösocker till lag
    • 1 dl

      Ättikssprit till lag
    • 0.50 styck

      Morot
    • 0.30 styck

      Purjolök
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 10 korn

      Svartpeppar (hel)
  • Gör så här:
    1. Skölj sillen. Skär i bitar. Lägg i glasburk. Skala och skiva morötter. Tvätta och skiva purjo.

    2. Blanda alla ingredienser till ättikslagen. Koka upp och låt svalna. Häll lagen på sillen så att det täcker. Ställ in i kylskåp i 24 timmar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Inlagd sill

Inlagd sill

20 minEnkelt

0 voting
Inlagd sill - grundrecept
Om oss