Stuvade rotfrukterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stuvade rotfrukter

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1.50 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 st stor

      Potatis
    • 1 styck

      Morot
    • 1 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 100 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 3.50 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 2 msk

      Smör
    • 1.50 msk

      Matlagningsmjöl
    • 1 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ansa grönsaker och rotfrukter. Skär purjon i tunna skivor och övrigt i små tärningar. 

    2. Häll vattnet i en stor kastrull, tillsätt fond och rotfrukterna (inte grönsaker).
      Koka dem tills de mjuknat i cirka 10 minuter. Ta ur rotfrukterna. Sila vätskan i en bunke.

    3. Smält lite smör i stekkastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt grädde och det silade rotfruktsspadet, grönsaker och rotfrukter. Låt sjuda på låg värme i 3-4 minuter.

    4. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer vatten eller matlagningsmjöl för önskad konsistens.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Passar bäst till kött, men kan även fungera till fisk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stuvad spenat

Stuvad spenat

15 minEnkelt

0 voting
Kokta rotfrukter

Kokta rotfrukter

20 minEnkelt

Om oss