Stekt strömming med senapsfyllning

Stekt strömming med senapsfyllning

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Strömming (rensad)
    •  

      Rågmjöl
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör
    • Fyllning:
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Kesella
    • 2.50 msk

      Senap (skånsk)
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka löken, blanda med kesella och senap. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned. Salta och peppra, bred på fyllningen. Lägg på resterande filéer. Vänd dem i mjöl.
    2. Stek strömmingen i smör, 3-4 minuter på varje sida.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Servera med hemlagat potatismos och rårörda lingon.
Kommentar
Om oss