Spenatkrans (matbröd)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Spenatkrans (matbröd)

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal kransar

    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 liter

      Vatten
    • 0.50 msk

      Salt
    • 1 msk

      Brödkrydda
    • 1 liter

      Dinkelmjöl
    •  

      el. vetemjöl
    • 5 dl

      Rågsikt
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 50 gram

      Bladspenat (färsk)
    • 2 styck

      Springform (22-24 cm)
  • Gör så här:
    1. Värm upp vattnet till fingervarmt (37ºC).
       
    2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om så att jästen löser sig.
      Tillsätt salt, brödkrydda olivolja och spenat.
       
    3. Tillsätt mjöl och blanda väl.
      Låt jäsa under duk i 30 minuter.
       
    4. Smöra springformar med hål i mitten.
      Häll degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen och forma till kransar.
      Lägg kransarna i springformarna.
      Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
       
    5. Sätt ugnen på 175ºC.
      Grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
      Prova med sticka att brödet är torrt inuti.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Spenatkrans

Spenatkrans

2 hMedel

0 voting
Spenatkrans (bröd)
Om oss