Snabbgravad rosélax (Buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Snabbgravad rosélax (Buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 1 kilo

      Laxfilé (färsk)
    • 3 msk

      Rosépeppar (krossad)
    • 1 kruka

      Dill
    • 2 styck

      Citron (juice+skal)
    • 1 msk

      Salt
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 dl

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Skiva lax tunt. Finhacka dill.
       
    2. Lägg rosépeppar i mortel och krossa. Blanda i dill, juice och skal från citron, salt, socker och olivolja. Mortla väl.
       
    3. Lägg laxskivor på ett fat och gnid in rosémarinaden. Låt stå minst en timme.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Snabbgravad rosélax
Om oss