Smörslungade ärter och bönorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smörslungade ärter och bönor

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 150 gram

      Brytbönor (färska)
    • 150 gram

      Haricots verts (färska)
    • 4 styck

      Salladslök
    • 1 styck

      Citrongräs
    •  

      Smör
  • Gör så här:
    1. Snoppa (skär av kanterna på) ärter och bönor. Skär salladslöken i bitar. Skär av nedre tjocka delen av citrongräset och finhacka den.
       
    2. Smält en klick smör i en kastrull.
       
    3. Koka upp vatten i en kastrull.
      Förväll (koka) grönsakerna i en minut.
      Ta ur dem och skölj hastigt i kallt vatten, för att avstanna kokningen. Grönsakerna skall fortfarande vara varma.
       
    4. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt det smälta smöret. Blanda.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Slunga= något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra, varför smörslungning i allmänhet är att blanda med smält smör.

Kommentar
Om oss