Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot

Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 skiva

      Rågbröd
    • 480 gram

      Lövbiff
    • 2 msk

      Smör
    • 8 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Grädde
    • 0.50 kruka

      Gräslök
    •  

      Pepparrot (färsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finskär gräslök. Knäck ägg i en bunke som tål värme. Blanda äggen med grädde. Krydda med salt och peppar.

    2. Koka upp vatten i en kastrull. Ställ bunken över kastrullen. Rör då och då tills äggröran är krämig. Rör i gräslöken.

    3. Hetta upp en stekpanna. Stek lövbiff cirka 1 minut på varje sida i smör.

    4. Lägg en skiva bröd på tallrikar. Lägg på äggröra och lövbiff. Avsluta med att riva över så mycket färsk pepparrot du klarar av.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Rätterna kan vara kryddheta av peppar, pepparrot, stark senap e.d. Chili ger också kryddhetta som exempelvis i den mexikanska rätten Caldillo.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pepparrot- och äppelfraiche
0 voting
Äggröra

Äggröra

20 minEnkelt

Om oss