Smördegsbakad spenat- och pistagemingelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smördegsbakad spenat- och pistagemingel

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 6 st)

    • 4 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 100 gram

      Pistaschmandel (skalade)
    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 80 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 1 styck

      Ägg
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Salt
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Tina smördegsplattorna. Skala och finhacka ingefära. Finhacka nötter och spenat.
       
    2. Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs ingefära, nötter och spenat i 3 minuter. Dra åt sidan. Sätt ugnen på 200°C.
       
    3. Mjöla bakbordet och kavla ut smördegs­plattorna på längden. Varva plattor och smet på varandra (3 plattor med smet emellan). Lägg över på plåt som täckts med bakplåtspapper.
       
    4. Vispa upp ägg i en kopp och pensla ovansidan. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna något. Skär eller stansa ut små crostinis (snittar).

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
Om oss