Små prinsessor med choklad och kesellaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Små prinsessor med choklad och kesella

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal bakelser

    • 3 dl

      Strösocker
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 4 msk

      Kakaopulver
    • 150 gram

      Smör
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • 2 msk

      Vatten
    • 2 styck

      Äggula
    • 250 gram

      Kesella
    • 1 styck

      Citron
    • 3 dl

      Grädde
    •  

      Marsipan (vit)
    •  

      Florsocker till garnering
  • Gör så här:
    1. Värm ugnen till 200°C. Smält smör. Låt svalna. Smörj en form.

    2. Blanda ihop torrvarorna i en skål. Tillsätt det smälta smöret och ägg. Rör ihop till en slät smet. Häll ner i formen. Grädda i 20 minuter. Låt botten svalna helt och hållet.

    3. Blötlägg gelatin. Riv citronskal. Koka socker, citronskal och vatten till en simmig lag, cirka 3 minuter.

    4. Vispa gulorna. Slå det heta sockervattnet över gulorna. Vispa det kallt och luftigt.

    5. Krama ur den mesta vätskan ur gelatinet. Värm det i lite vätska. Tillsätt det smälta gelatinet i äggblandningen. Därefter kesellan. Lättvispa grädde. Vänd ner den.

    6. Kavla ut marsipan. Klä kupolformar eller t ex lite mindre kaffekoppar med marsipan. Fyll med mousse.

    7. Stansa ut rundlar av botten, något mindre än koppen. Lägg på moussen. Ställ in i frys.

    8. När moussen stelnat tags bakelsen ut. Trimma så den blir fin. Pudra över lite florsocker.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Klassiska tårtor och bakelser är ofta gräddiga, krämiga och söta. En sådan tårtbit är en mäktig kaloribomb och passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Små semlor

Små semlor

1 h 40 minMedel

0 voting
Saftiga lussebullar med kesella
Om oss