Små olivfyllda ostmuffinsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Små olivfyllda ostmuffins

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 tsk

      Bakpulver
    • 1 krm

      Salt
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 0.50 dl

      Oliver (gröna kärnfria)
    • 0.50 dl

      Oliver (svarta kärnfria)
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Matolja
    • 1 dl

      Filmjölk (3%)
    • 20 st liten

      Muffinsformar (papper)
  • Gör så här:
    1. Riv parmesanost med rivjärn.
      Kärna ur och skär oliverna i bitar.
      Sätt ugnen på 225 grader.
       
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om.

      Vispa ihop ägg, olja och filmjölk.
      Rör ner detta i mjölblandningen.
      Rör om ordentligt.
       
    3. Ställ ut små muffinsformar på bakplåt.
      Klicka ut smet i formarna med en tesked.
      Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min, tills de blivit lätt brunaktiga.

      1 sats ger ca 20 muffins.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Små semlor

Små semlor

1 h 40 minMedel

Om oss