Skrubbskädda med brynt smör, rödbetor och kaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skrubbskädda med brynt smör, rödbetor och kapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Flundra, skädda (hel)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 50 gram

      Smör
    • 8 styck

      Knipprödbetor
    • 0.50 dl

      Kapris
    • 8 cm

      Pepparrot
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka rödbetor, cirka 20 minuter. Skala dem.

    2. Lägg smör i en stekpanna och låt det brynas (det ska dofta rostade hasselnötter).

    3. Vänd fisk i mjöl. Smält smör i en stekpanna. Stek fisken 3-4 minuter på varje sida på medelvärme. Ös fisken med fettet. Salta och peppra.

    4. Värm rödbetorna. Servera med kapris, brynt smör och så mycket pepparrot du klarar av. Koka lite fin potatis till.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss