Skotsk lammsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skotsk lammsoppa

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 750 gram

      Lammbog (med ben)
    • 2 liter

      Vatten till soppa
    • 1 blad

      Lagerblad
    •  

      Salt & peppar
    • 200 gram

      Potatis
    • 3 styck

      Morot
    • 1 bit

      Purjolök
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 dl

      Korngryn
    • 0.50 huvud

      Vitkål
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 2 msk

      Timjan (färsk, hackad)
  • Gör så här:
    1. Skär köttet i små bitar och lägg i kastrull. Tillsätt vatten, lagerblad, salt och peppar. Låt köttet småkoka i cirka 1,5 timme (tills det blivit riktigt mört).

    2. Skala och tärna potatis och morötter. Lägg i kastrullen de sista 15-20 minuterna.

    3. Ansa och skiva purjolök, lök och selleri. Lägg detta, samt korngryn i köttkoket de sista 10 minuterna.

    4. Finhacka kål och lägg i kastrullen de allra sista minutrarna.

    5. Finhacka persilja och timjan. Tag kastrullen från plattan och tillsätt kryddorna. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokt lammkött är neutral i smaken om kryddning och tillbehör också är neutrala, som t.ex. i en lammragu.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Skotsk lammsoppa (köttgryta)
0 voting
Skotska friterade ägg
Om oss