Skojig pizza i långpannaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skojig pizza i långpanna

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pizzadeg:
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 3.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Salt
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • Fyllning:
    • 8 msk

      Pizzasås
    •  

      Hårdost (riven)
    •  

      Salami
    •  

      Paprika (röd-gul-grön)
    •  

      Champinjoner (färska)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Pizzadeg: Jämför grundrecept.
      Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
      Tillsätt olivolja, salt och mjöl.
      Blanda och knåda i cirka 10 minuter.
      Låt degen jäsa i 30-60 minuter under duk.
      Värm ugnen till 250°C.

    2. Pizza: Hacka skinka. Smörj en ugnplåt eller lägg på bakplåtspapper.
      Knåda degen på mjölat bakbord.
      Kavla ut degen. Lägg den på ugnsplåten. 
      Bred på pizzasås och strö skinka över.
      Riv rikligt med ost över.

    3. Figurer: Markera rinkar på degen.
      Gör olika figurer av paprika, svamp, korv etc, alltefter vad fantasin tillåter.
      Ringla lite olivolja över. Krydda.

    4. Grädda i ugn 10-20 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig.
      Ta ut och stansa ut rundlar med matringar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Pizzasås

Pizzasås

  • 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Alternativ kan man göra figuerer efter det att pizzan bakats. Man kan också stansa ut ringar före gräddning.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Halloweenpizza i långpanna
Om oss