SilltårtaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Silltårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 3 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portioner

    • 8 skiva

      Kavring
    • 50 gram

      Smör
    • 350 gram

      Matjessill
    • 1 dl

      Dill (finhackad)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 6 dl

      Vispgrädde
    • 3 styck

      Gelatinblad
    • 1 styck

      Citron
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 5 skiva

      Lax (rökt el. gravad)
  • Gör så här:
    1. Blötlägg gelatinblad. Smält smör.
       
    2. Mixa kavring och smör. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd springform.
       
    3. Skala och finhacka rödlök. Finhacka matjessill och dill. Vispa grädde tjock. Blanda grädde, matjessill, dill, rödlök, juice och skal från citron och sambal oelek.
       
    4. Värm gelatinblad tills de smält. Blanda ner i grädden. Vänd ner grädden i formen.
       
    5. Strimla lax. Lägg över tårtan. Ställ i frysen några timmar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss